Beton

Door de robuuste en strakke uitstraling is een betonnen aanrechtblad een graag geziene gast in veel keukens. Daarnaast is het een duurzaam en heel gebruiksvriendelijk product. Een betonnen aanrechtblad heeft een tijdloze uitstraling en is eenvoudig te combineren met diverse stijlen. Een ander voordeel is dat het op locatie is te storten. De mogelijkheden van beton zijn dan ook zeer breed. Grote vlakken, gekke hoekjes: veel en bijna overal.

Een betonnen aanrechtblad is een natuurproduct. Het leeft en wordt mooier naarmate de jaren vorderen. Kleine haarscheurtjes worden zichtbaar en kleine gaatjes verschijnen, vlekken zowel donker als licht komen op en doemen met de tijd minder op. Dit geeft extra charme aan het materiaal.

Beton is standaard verkrijgbaar in naturel, grijs en antraciet. Voor speciale kleuren maak ik een kleurstaal.

Beton-cire

Sinds enige tijd bestaat er ook een andere manier om in uw huis de "look" van beton te creëren in de vorm van beton-ciré. Beton-ciré is een uit Frankrijk afkomstige betonstuc op cementbasis. Letterlijk betekend beton-ciré dan ook "gewreven" beton. Na droging en afwerking veranderd de cementmortel in een steenachtige stuc: het beton-ciré. Door de unieke samenstelling en vele mogelijkheden, is het een ideaal product wat toe te passen is in elke ruimte in uw huis. Beton-cire is een sterk, waterdicht en gebruiksvriendelijk product wat in vele kleuren leverbaar is en op nagenoeg iedere ondergrond is toe te passen.

Atelier Stone is één van de selected dealers van beton-ciré. Op afspraak is het mogelijk om in onze werkplaats / showroom de stalen met de verschillende kleuren van beton-ciré te bekijken. Kijk bij "contact" voor onze gegevens. Tevens geven wij enkele workshops per jaar voor particulieren en bedrijven om kennis te maken met dit geweldige product. Kijk bij "workshops" voor meer informatie hierover.

Terrazzo

De oorsprong van Terrazzo.

Terrazzo, of granito in het Nederlands, is een sierbeton waar in plaats van grind, natuursteenkorrels zijn verwerkt. Bekend geworden door de Romeinen. Zij gebruikten voor hun publieke ruimtes al een soort beton. Om die fijne puzzolaan aarde sterker te maken gebruikten de vloerenleggers toeslag materiaal uit de steengroeves. Als er veel op de vloer gelopen werd, raakten ze als het ware gepolijst, waardoor die kleine stukjes toeslag zichtbaar werden. Mogelijk is dat een pientere aannemer gedacht moet hebben de gehele vloer te schuren om de vloer nog mooier te maken.

Er is een zeer brede keuze aan kleuren in grindsoorten beschikbaar. Van marmer, parelmoer tot gerecycled glas. Dit is wat granito of terrazzo voor u te bieden heeft. Doordat ik met diverse materialen werk, kan ik een uniek eindproduct voor u maken.

De voordelen van terrazzo

Een groot voordeel van terrazzo of granito is dat het heel hygiënisch is. Door het gladde, waterbestendige oppervlak van een terrazzovloer is het makkelijk te dweilen. Dat maakt terrazzo uitermate geschikt voor badkamers en toiletten. Een terrazzovloer is eenvoudig te onderhouden. Slechts enkele keren per jaar met bijvoorbeeld groene zeep en een beetje lijnolie voor de kleurverdieping. Wel raad ik u aan om eens in de vijf á tien jaar uw vloer of aanrecht op te laten frissen. Het feit dat deze vloeren na vele eeuwen nog steeds prachtig zijn, is een duidelijk bewijs van de duurzaamheid. Denkt u maar eens aan de vloeren in een oude stationshal. Niet voor niets kiest men graag voor dit fantastische natuurproduct.