Betonnen of terrazzo aanrechtbladen

Terrazzo of granito is milieuvriendelijk en combineert naast vele ontwerpmogelijkheden, optimale duurzaamheid en lage onderhoudskosten. De werkbaarheid van terrazzo maakt dat u zelf kunt bepalen waar u bijvoorbeeld uw kranen geplaatst wilt hebben. Een extra grote stortbak of juist twee of drie kleinere? Dat mag geen probleem heten. Ik adviseer en geef u meerdere voorbeelden om uw keuken exact zo comfortabel te maken zoals u wenst.

De minimum dikte van een betonnen of terrazzo aanrechtblad is vier centimeter met een maximum van iedere gewenste diepte.

Werkwijzen

Aanrechtbladen kan ik op twee manieren maken: op locatie gestort of als een prefab element. Een prefab element wordt thuis afgeleverd en bij u geïnstalleerd. Het is licht in gewicht en op iedere keuken, niet langer dan drie meter, toe te passen.

Een op locatie gestort blad kan in iedere gewenste afmeting en in vrijwel iedere vorm. Bij een U of L-vormig gestort blad zijn zowel het blad als de wanden naadloos. Dat oogt strak en is ook nog eens hygiënisch. Ook is het mogelijk om op uw bestaande keukenkasten beton te storten. Vraag vooral naar de mogelijkheden want in feite is ieder blad maatwerk.

Terrazzo Vloeren

Ze doen vaak denken aan de jaren dertig van de vorige eeuw. Maar een terrazzovloer kan vandaag de dag ook in modernere designs worden gelegd. Denkt u maar eens aan een strak, geometrisch motief of een meer gedetailleerd en kleurrijker werk. Met terrazzo is heel veel mogelijk.

Een terrazzovloer is een aanwinst voor uw inrichting. Het is zeer duurzaam en eenvoudig te reinigen. Een vloer heeft ongeveer twee dagen nodig om te drogen. Het ontwerp bepaald hoelang het duurt om het aan te leggen. Wat u daarvoor terug krijgt, is van een onschatbare waarde en schoonheid.

Terrazzo vloer restauratie

Bij veel huizen, voornamelijk uit de jaren 30, ligt nog een Terrazzo vloer onder het tapijt, plavuizen of linoleum. Vaak is zo een vloer dan vergeven van een oude lijmlaag of cementsluier. Voor veel mensen is dit een reden om er snel een andere vloer overheen te leggen, voor ons is dit een zonde.

Wij gaan graag de uitdaging aan om die oude vieze vloer weer in zijn oude glorie te herstellen. Het is vaak mogelijk om dit soort vloeren helemaal op te knappen. De meeste scheuren zijn goed te repareren en ook het aanhelen van een stuk vloer is meestal geen probleem. Wij zullen altijd eerst de vloer beoordelen voordat we een offerte doen.

Mozaieken

Een mozaïek kan op vele manieren verwerkt worden in het Terrazzo- en zelfs in het beton- werk. U kunt hierbij denken aan een mooie mozaïeken band in de vloer of zelf een compleet eigen ontwerp of logo in een tafel of entree. Het maken van een mozaïek is een secuur werk en kost veel tijd. Gelukkig hebben wij veel geduld en zullen daarom uw mozaïek met veel zorg en aandacht voor u maken. Veelal maken wij een prefab mozaïek element in de werkplaats zodat uw vloer niet onnodig lang onbruikbaar hoeft te zijn.