Alex van der Geer

‘Als ik op een strand ben is het eerste wat ik doe een handje stenen pakken en kijken of ik die kan gebruiken.'

Alex van der Geer is een gepassioneerd ambachtsman met een hart voor steen. In zijn atelier is hij steeds meer mogelijkheden aan het ontdekken om met steen nieuwe combinaties te maken die hij kan gebruiken voor zijn aanrechtbladen en vloeren.

‘Steen is echt mijn passie, met name de oneindige keuze in soorten met een andere structuur en hardheid.’

Alex gaat bijvoorbeeld naar een staalboer voor aluminium krullen, die verknipt hij in zijn atelier en voegt hij toe aan een mengsel. ‘Op deze manier ga ik op zoek naar nieuwe mogelijkheden en wil ik laten zien wie Atelier Stone is.’ U begrijpt dat Alex met veel plezier onderzoek doet in zijn atelier om voor u een prachtig eindresultaat te maken.

‘Meedenken met de klant staat bij mij voorop, juist de diversiteit die een klant wenst dat spreekt me aan. Vaak gebeurt het dan ook dat ik ideeën aandraag waar men niet aan had gedacht. Dit komt omdat ik met steen al mijn halve leven bezig ben. Maar juist ook de ideeën van een klant kunnen mij inspireren.’

Na het vak te hebben geleerd bij Hennie Vellekoop in Gouda, heeft Alex enkele jaren gewerkt bij een gerenommeerd keukenbedrijf uit Amersfoort. Hier heeft hij de kunst van op maat gemaakte betonnen bladen storten verder ontwikkeld en heeft zijn zoektocht tot nu niet gestaakt.

Als Atelier Stone legt hij terrazzovloeren, terrazzo en betonnen aanrechtbladen en i.s.m. Corradi en zoon uit Amsterdam is hij bezig een prefab beton lijn te ontwikkelen. Denkt u dan aan wastafels, haardplaten, tafels en uiteraard ook prefab aanrechtbladen. Indien een project te groot is voor Alex alleen, schakelt hij andere terrazzo werkers in uit zijn brede netwerk.

Anderen over Atelier Stone

"Alex heeft bij ons een betonnen blad gemaakt, ik kan niet anders zeggen prachtig!!! Echte vakman die zijn afspraken nakomt."


Ronald van Klooster

"Precies op maat en prachtig! Werkwijze is uiterst professioneel. Atelier Stone heeft onze wensen perfect vertaald in een zeer mooi en duurzaam blad. Zowel werkhoogte, vorm, als afwerking voldoen meer dan wij gedroomd hadden. Op maat tot aan het raamkozijn levert een prachtig werkblad op dat alleen voor ons huis gemaakt lijkt te zijn. Uniek! Meer dan tevreden!"


Luc Deleau

"Van Atelier Stone kun je vakwerk verwachten. Ik ben al jaren een zeer tevreden bezitter van een mooi betonnen aanrechtblad, op maat gegoten, in een lastige hoek. Prachtig!"


Bethuel